VITIS Orthodontic dantų pasta

 

VITIS Orthodontic dantų pasta 

 


 


Šis prekinis ženklas atkeliauja pas mus iš Ispanijos.

Gamintojai labai gražiai rašo apie šią dantų pastą. Ją tikrai galima naudoti ir tiems, kas nenešioja breketų.

Gamintojai labai gražiai rašo apie šią dantų pastą:

·         Specialiai sukurta apsaugoti ortodontinius pacientus.

·         Turi 1450 ppm fluoro, kad būtų išvengta ėduonies.

·         Veiksminga antimikrobinė priemonė apsaugoti dantis ir dantenas.

·         Turi alijošius, kuris ramina.

·         Alantoinas, padedantis greitai atitaisyti gleivinės pažeidimus, atsirandančius dėl ortodontinių prietaisų.

·         Maloni švelni obuolių ir mėtų skonio dantų pasta.

·         Pusiau skysta tekstūra, kad geriau išsisklaidytų aplink burną.

 

Naudoti gan maloni pasta. Negraužia burnos gleivinės. DRA tikslaus neradau, bet šaltiniuose rašoma 51-70.
Bet norėtųsi, kad sudėtyje nebūtų titano dioksido ir SLS.

Naudojau mėginėlį.  Pilno dydžio pati nepirkčiau dėl sudėties.

 


 Sudėtis:

Aqua - vanduo.

Sorbitol - Natūraliai vaisiuose ir daržovėse bei žmogaus organizme randamas angliavandenis alkoholis (alkoholio, kitaip etanolio, nėra). Sorbitolis kosmetikoje naudojamas: kaip daugiafunkcinis ingredientas - tai geras drėkiklis (humektantas), tirštiklis, klampumo reguliavimo medžiaga. Jis naudingas mikrobiomos pusiausvyrai.


Silica- (Silicio Dioksidas )mineralas, absorbentas, drumstiklis, klampumo reguliavimo medžiaga

Glycerin - Naudojamas kaip švelninimo, sutepimo ir drėkinimo preparatas.

Xanthan Gum - Ksantano derva, klampumo reguliavimo medžiaga.


Titanium Dioxide - drumstiklis, kosmetinis dažiklis.  Vertinamas prieštaringai. Prancūzijoje uždraustas naudoti maisto pramonėje.
Titano dioksidas, žymimas kodiniu pavadinimu E171, pažeidžia žarnyne esančių ląstelių struktūrą. Ši medžiaga ne tik palengvina žalingų bakterijų patekimo į virškinamąją sistemą procesą, bet ir apsunkina tam tikrų maistingųjų medžiagų įsisavinimą, rašo „The Daily Mail“. Per odą nesirezorbuoja.

Aroma - kvapai. Sudėtis slepiama, kaip komercinė paslaptis.

Sodium Lauryl Sulfate - (Natrio laureto sulfatas) ingredientas, gaunamas iš etoksilinto laurilo alkoholio. Natrio laureto sulfatas yra naudojamas: kaip paviršiaus aktyvumo medžiaga, putodaris ir valiklis įvairiuose odos ir plaukų prausikliuose. Natrio laureto sulfato poveikis odai ir sveikatai: ingredientas dirgina odą ir gleivinę, gali pabloginti problematiškos odos ir gleivinės būklę.


Xylitol - drėkiklis, saldiklis, labai geras ingredientas dantų pastoje, nes saugo nuo ėduonies.


Sodium Gluconate - kosmetikos ingredientas, kuris sukelia reakciją ir sudaro junginius su metalų jonais, galinčiais turėtų įtakos gaminio stabilumui, išvaizdai.


Sodium Flouride - Natrio fluoridas saugo nuo akmenų ir ėduonies susidarymo, skatina emalio remineralizaciją.Yra žmonių, kurie labai bijo fluoridų kaip toksiškų junginių, tačiau jie pavojingi  tik labai dideliais kiekiais prarijus.


Sodium Saccharin - suteikia skonį, maskuoja kvapus. Mano nuomone dirbtiniai saldikliai nelabai reikalingi dantų pastose.


Sodium Methylparaben -  Koncervantas. Kenkia endokrininei sistemai.

Aloe Barbadensis - tai turėtų būti tikrojo alavijo lapų sultys - drėkiklis, turi  raminantį poveikį, suteikia gaivinamąjį poveikį, kvepalų ingredientas. Naudingas dantenoms.

Allantoin - mažina alergines reakcijas, uždegimus, ramina sudirgusią odą ir gleivinę.


Cetylpyridinium Chloride - kosmetikos biocidas, PAM (EU ribojamas). Gamintojas rašo, kad tai saugus biocidas. Padeda stabdyti bakterio apnašo susidarymą ant dantų paviršiaus.

Biocidas – veiklioji medžiaga ir preparatas, kurių paskirtis yra sunaikinti ar nukenksminti įvairius kenksmingus organizmus. „Kad biocidas patektų į rinką, jis turi atitikti griežtus reikalavimus, – pasakoja VVSPT atstovai.  Lietuvoje leidžiama prekiauti tik autorizuotais biocidais. Autorizacija reiškia, kad turi būti atliekami tam tikri tyrimai, tikrinama, ar preparatų sudėtyje nėra draudžiamų medžiagų, ar jie yra saugūs, nustatomos naudojimo instrukcijos ir kt. Lietuvoje už biocidų autorizaciją šiuo metu yra atsakinga VVSPT.“


Lactic Acid - ph reguliuojanti medžiaga.

Limonenev - kvapiklis, tirpiklis.  Yra stiprus alergenas. Kadangi yra pačiame sudėties gale, jo koncentracija  bus labai maža.



Komentarai

Populiarūs įrašai