Dantų pasta ENACARE Enamel Plus

 

Ką gi ką gi, ką rašo gamintojai apie šią dantų pastą

"Dantų pasta ENACARE Enamel Plus yra labai mažo abrazyvumo (RDA 25), todėl tinka ir elektriniams dantų šepetėliams." Tiesa ir tinka tiems, kurie turi estetinį plombavimą, nes plombų braižyti negalima, kitaip jos taps matinės ir kaups pigmentus į save. Juk ne šiaip sau gydytojas odontologas tiek daug dėmesio skiria plombų poliravimui.

" Jos sudėtyje yra dantų jautrumą mažinančių komponentų, todėl tinkama jautrius dantis turintiems žmonėms. "  Reikia panagrinėti sudėtį ir pasižiūrėti kokios medžiagos tą jautrumą mažina.

"Malonaus mėtinio skonio, nedirgina dantenų, be SLS, todėl tinka žmonėms, linkusiems sirgti stomatitu (turintiems opelių burnos gleivinėje)." Tikrai malonaus mėtų skonio, kitos pastos būna tokios mėtinės, kad net neįmanoma dantų valytis.

" Švelnaus balinamojo poveikio. " Na čia gražus parašymas, malonus pirkėjo akiai.

Sudėtyje yra natrio fluorido (0,09%), todėl stiprina dantų emalį. 900ppmF sakyčiau mažokai, bet geriau negu nieko.

Viskas kaip ir būtų gerai su šia pasta, bet kaip visada yra vienas bet. Reikia atkreipti dėmesį, kad mažo abrazyvumo pasta išvalys dantis prasčiau lyginant su pasta, turinčia tarkim 70 RDA. Tas reiškia, kad teks šepetėlių pasidarbuoti kruopščiau ir ilgiau. O ne kaltinti pastą, kad kaupiasi apnašas ir akmenys. Šito skirtum nepajus elektrinių šepetėlių naudotojai. Kaip tik dantų emalis pasakys : - Ačiū, kad nebezulini manęs!

Sudėtis:

Aqua - vanduo

Sorbitol - Natūraliai vaisiuose ir daržovėse bei žmogaus organizme randamas angliavandenis alkoholis (alkoholio, kitaip etanolio, nėra). Sorbitolis kosmetikoje naudojamas: kaip daugiafunkcinis ingredientas - tai geras drėkiklis (humektantas), tirštiklis, klampumo reguliavimo medžiaga. Jis naudingas mikrobiomos pusiausvyrai.

Hydrated Silica - abrazyvas, klampumo reguliavimo medžiaga.

Glycerin - Naudojamas kaip švelninimo, sutepimo ir drėkinimo preparatas.

Potassium Nitrate (Kalio nitratas) - Randamas gamtoje kaip mineralas, arba išgaunamas cheminiu būdu. Atrodo kaip kristalinė bespalvė ar balta druska. Turinti kalio ir nitratų jonų.  Pasižymi raminančiu poveikiu.

Cellulose Guu (Celiuliozės guma) - rišiklis, emulsijos stabilizatorius, klampumo reguliavimo medžiaga.

Sodium Myristoyl Sarcosinate -  antistatikas, PAM, valiklis, sudaro putas, klampumo reguliavimo medžiaga.

Aroma - kvapikliai ar kvepalai, net nežinau kaip teisingai išsireikšti.

Titanium Dioxide (CI 77891) - Vėl pasikartosiu apie titano dioksidą.  Tai drumstiklis, kosmetinis dažiklis, suteikia baltą spalvą.  Vertinamas prieštaringai. Prancūzijoje uždraustas naudoti maisto pramonėje. Titano dioksidas, žymimas kodiniu pavadinimu E171, pažeidžia žarnyne esančių ląstelių struktūrą. Ši medžiaga ne tik palengvina žalingų bakterijų patekimo į virškinamąją sistemą procesą, bet ir apsunkina tam tikrų maistingųjų medžiagų įsisavinimą, rašo „The Daily Mail“. Per odą nesirezorbuoja.

Dėl jo dantų pastos yra gražios baltos spalvos, bet tokias pastas  verčiau visada gerai išskalauti po valymo.

Silica (Silicio dioksidas) -  mineralas, absorbentas, drumstiklis, klampumo reguliavimo medžiaga.

Sodium Fluoride - natrio fluoridas saugo nuo akmenų ir ėduonies susidarymo, skatina emalio remineralizaciją. Toksiškas nurijus didelį kiekį. Visi fluorofobai gali būti ramūs, reikės labai pasistengti, kad mirtumėte nuo dantų pastos. Labiau reiktų susirūpinti suvartojamo cukraus kiekiais.

Potassium acesulfame - saldiklis.

Chlorphenesin -  Konservantas.

Potassium citrate - atsakingas už pH reguliavimą.

Sodium Benzoate  - konservantas, kvepalų ingredientas.

Citric Acid - tai pats  pavadinimas sako, kad tai citrinos rūgštis. Ji  yra naudojama: įvairiuose kosmetikos gaminiuose, kaip pH reguliuojanti medžiaga.

Komentarai

Populiarūs įrašai