Kaip praleisti žiemos atostogas?

O gi kalnuose , slidinėjant. Nesvarbu, net jei nesate to darę, visada galite išmokti , pasinaudojus instruktoriaus pagalba. Valanda ar dvi ir tikrai čiuošite nuo kalno. Na o jei nesiryžtumėte tokioms pramogoms vis tiek surastumėte veiklos, juk ten taip gražu.

Aš su draugu nusipirkome kelionę iš agentūros autobusu į Slovakiją, tačiau patiems važiuojant savo automobiliu ,manau tikrai gautųsi daug pigiau važiuojant su draugų kompanija.
Pirmiausia aplankėme arčiausiai pasienio su Slovakija esantį Lenkijos miestą Zakopanę. Mums lietuviams išsiilgusiems tikros žiemos tai ten pasaka, kiek sniego !


 O visai vakare pasiekėm ir Slovakiją. Mes važiavome prieš Naujuosius metus, tuo metu kaip tik prasideda slidinėjomo laikotarpis, tad žmonių tikrai nemažai, teko ir kamščiuose pastovėti.
Kitos dienos ryte jau važiavome į aukštuosius Tatrus, vietovę vadinamą Tatranska lomnica, slidinėti.

Slidžių ar snieglentės komplektas (slidės, batai ir lazdos) kainuoja nuo 15 eurų už dieną. Už šalmą, akinius ar aprangą tenka mokėti papildomai. Skypass, bilietas leidžiantis jums kilti bet kuriuo keltuvu, dienai kainuoja 39 eurai jei mokate grynaisiais kasoje, 34 eurai jei perkate automate ir mokate banko kortele.
Trasų yra mėlyna, raudona ir juoda taip pat pradedančiųjų ir vaikų trasos. Pasirinkimas gausus. Trasos plačios, keltuvai kyla greitai, tačiau eilėje prie keluvo teko pastovėti nemažai.



 Kalno aukštis beveik 3 kilometrai, pavargusiems ir išalkusiems viduryje kalno veikia greito maisto restoranėlis. Galima rinktis iš sriubos, makaronų arba picos. Tiesa ar valgysit picą  ar makaronus vis tiek teks pakloti 8,40 euro ir dar alus po 2,20 euro. Tiesa alus pas slovakus labai stiprus  12°.
O tie, kurie neslidinėja gali pasirinkti žygį po kalnus, ar aplankyti urvus su stalaktitais ir stalagmitais.







 Žygiams yra sudarytos trasos, kurių pabaigoje dažniausiai yra įsikūrusi chata. Tai seniau buvęs medžiotojų namelis, dabar tapęs mini kavine ir mini nakvynės nameliu. Pavargus galima pailsėti, pasistiprinti tradiciniu slovakišku maistu. Aš valgiau lešių sriubą, tikrai skani.


Kadangi į kalnus neveda joks platus kelias , kuriuo galėtų užvažiuoti automobilis ir tikrai nėra aikštelių, kur galėtų nusileisti malūnsparnis, viską kas reikalinga chatose (maistas, dujų balionai, alaus bačkos) neša šerpai. Užeigos savininkas pasisamdo šerpą, moka jam 50 euto centų už kilogramą nešamo svorio, o šis neša viską ko reikia, siaurais, stačiais kalnų keliukais. Turistams negalima tais takais vaikščioti, jie yra atskirai aptverti. Tai bent profesija , tiesa ?
Apibendrinant galiu pasakyti, kad tikrai smagi kelionė buvo. Tikrai dar važiuosime atostogauti  į kalnus . :)


Komentarai

Populiarūs įrašai